Dimarts 10 de gener del 2023


 
Cursos virtuals de Zotero

cartell cursos Zotero

Les biblioteques de la UAB presenten un curs virtual d'autoaprenentatge per aprendre a fer servir Zotero.

Zotero és un software gestor de referències bibliogràfiques gratuït, de programari lliure. Permet importar referències des de bases de dades i catàlegs, organitzar-les, completar-les i incloure-les com a citació en els treballs, articles o tesis doctorals.

L'objectiu del curs és que els participants aprenguin el funcionament i les prestacions bàsiques de Zotero per tal que puguin crear la seva biblioteca personal i elaborar les citacions i la bibliografia dels seus treballs.

El curs consta de 5 mòduls i té una durada estimada d'entre 4 i 5 hores de dedicació.

Està disponible en català, castellà i anglès.

Dates: aula virtual oberta al Campus Virtual de la UAB de l'1 de febrer al 30 de maig de 2023.

Avaluació: per aconseguir el certificat d’assoliment del curs caldrà haver finalitzat el curs i aprovar el qüestionari final amb una nota igual o superior a 7.

Inscripció: de l'11 al 27 de gener de 2023.

Suport al PDI

avaluacio

Us oferim assessorament en temes d'acreditació i avaluació de la recerca!

Adreceu-vos a la biblioteca, per exemple, si...

Voleu presentar-vos a alguna convocatòria nacional on se us demani un Resum del Pla de Gestió de Dades previst.

Voleu presentar-vos a la convocatòria de sexennis d'ANECA-CNEAI i desitgeu que us assessorem en relació als indicadors bibliomètrics de la vostra producció científica.

Escriviu-nos via el servei Pregunt@ o demaneu un assessorament en línia.


També teniu a la vostra disposició la pàgina web Suport a l'Acreditació i Avaluació de la Recerca (SAAR).

Enllaços d'interès

link

El grup de recerca/empresa SCImago ha presentat la web SCImago Media Rankings, un projecte que fa una classificació mundial de mitjans de comunicació digitals segons la seva reputació digital. En la seva primera versió, avalua més de 4.500 mitjans digitals de 200 països, d'acord amb Indicador de Reputació Digital (IRD) que s'ha dissenyat combinant diverses mètriques web. Està previst que s'actualitzi 4 vegades l'any. 


El Nieman Lab ha publicat les seves Predictions for Journalism 2023.


La Biblioteca Nacional de España ha fet pública la llista de 176 autores i autors del seu catàleg les obres dels quals passen a domini públic el 2023. Per exemple, la periodista catalana Irene Polo i el poeta alacantí Miguel Hernández.


Abans d'acabar l'any la FECYT va publicar l'informe Desinformación científica en España: informe de resultados


Coses que ens han interessat:

L'11 de gener s'estrena al teatre Maldà de Barcelona l'obra Des de l'ull de l'huracà de Pau Carrió, una evocació de la corresponsal de guerra Marie Colvin (1956-2012). 

Aquesta entrada de l'Arxiu Nacional de Catalunya que fa unes reflexions jurídiques sobre l'acoloriment i difusió de fotografies en una conversa amb l'advocat Josep Cruanyes.

Recomanem el web Reporters gràfics de l'Observatori de la Vida Quotidiana, que va creixent amb noves incorporacions.

Ens ha fet gràcia descobrir que The Beatles ja tenen la seva pròpia revista acadèmica, Journal of Beatles Studies, d'accés obert. La publica, naturalment, la Universitat de Liverpool. 

 

Rebeu aquest butlletí perquè pertanyeu al personal docent i investigador amb docència a la Facultat de Ciències de la Comunicació UAB.

El tractament de les vostres dades personals en aquesta llista de distribució/difusió té la finalitat de mantenir-vos informat/da de les novetats de les Biblioteques UAB. D’acord amb la legislació vigent en matèria de protecció de dades de caràcter personal, podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició i limitació del tractament enviant un missatge a bib.comunicacio@uab.cat.

Font de les icones: Flaticon

Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General Facebook Biblioteques UAB Twitter Biblioteca Pregunta