Núm. 9/2019. 26 novembre 2019 |
Enquesta 2019 de les Biblioteques UAB
|
Fins al 5 de desembre podeu respondre l'Enquesta 2019 del Servei de Biblioteques, que trobareu a http://enquestes.uab.cat/.
Les vostres opinions i els suggeriments que ens feu ens serviran per adequar els serveis i els equipaments de les biblioteques a les vostres necessitats reals.
Moltes gràcies per col·laborar!
Podeu veure els resultats de les enquestes anteriors, tant de tot el Servei com de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General, al DDD.
|
Exposició "Marques comercials" |
Vivim envoltats d'una sorprenent varietat de marques: signes distintius que transmeten una infinitat de missatges sobre l'autenticitat, origen, qualitat, fiabilitat, prestigi i avantatges dels productes, i que pugnen per guanyar l'atenció del consumidor, murmurant “Compra'm! Soc millor que els meus competidors!”.
Conscient de la influència de les marques a la nostra vida, la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General els dedica una exposició: llibres, revistes i altres materials que analitzen els elements que componen una marca, estudien casos d’èxit i repassen els noms, els anuncis i els jingles que tots recordem. També hem volgut afegir-hi algunes veus crítiques amb el poder de les marques.
Visiteu l’exposició a les vitrines de la planta baixa de la biblioteca. Demaneu la llista de documents exposats a través del servei Pregunt@.
|
Exposició "Researcher's life" |
L'exposició “La vida dels investigadors: dins i fora del laboratori” utilitza la fotografia per explicar què fan els investigadors predoctorals i postdoctorals que treballen al Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG), ubicat al campus de la UAB, i també què fan en el seu temps lliure.
De cada persona s’exposen dues fotografies, realitzades per Carla Sedini i Michela Osnato. Al primer retrat els veiem envoltats de plantes i desenvolupant la seva feina. I al segon, ja sense la bata blanca, descobrim el costat més humà de cadascú i els seus interessos personals.
Aquest reportatge forma part de “La vida secreta d’un biòleg de plantes”, un projecte de comunicació científica dirigit per la investigadora postdoctoral Michela Osnato, que pretén informar al públic en general sobre la importància de la investigació en biologia de plantes, millorar la cultura científica de la societat i trencar els estereotips negatius associats amb aquesta professió.
Visiteu l’exposició a la planta baixa de la Biblioteca, fins al 17 de gener de 2020. I saludeu les plantes que el CRAG ens ha prestat!
Web del projecte: secretlifeofaplantbiologist.cragenomica.es
|
Sessions de formació sobre el TFG |
La Biblioteca organitza unes sessions de formació per orientar els estudiants dels graus de la Facultat que estan preparant el Treball de Fi de Grau.
Les sessions es faran el dimarts, 3 de desembre, al matí i a la tarda.
A cada sessió es parlarà de:
- On i com trobar fonts d'informació fiables
- Citacions i bibliografia
- Com respectar els drets d'autor
- Publicació del Treball de Fi de Grau al Dipòsit Digital de Documents
Les sessions s'adrecen a l'alumnat, però si teniu interès en assistir-hi, esteu convidats!
Inscripcions:
- Torn matí: De les 11.30 a les 13.30 h. Aula 8 de la Facultat de Ciències de la Comunicació. Inscripció
- Torn tarda: De les 15 a les 17 h. Aula 4 de la Facultat de Ciències de la Comunicació. Inscripció
Properament publicarem al DDD les presentacions que farem servir al llarg de les sessions.
|
Breus |
- El doctor Miquel de Moragas i Spà rebrà un dels premis Amic de les Biblioteques 2019 a la festa anual de l'Associació d'Amics de la UAB, el 28 de novembre.
- Seguim ampliant els objectes que prestem als usuaris per ser utilitzats dins de la biblioteca. A l'oferta existent (portàtils, memòries USB, cables de xarxa, carregadors de mòbil...) ara hi sumem una webcam i un micròfon/altaveu per quan calgui fer videoconferències.
- Hem publicat al DDD els Treballs de Fi de Grau del curs 2018-2019 llegits a la Facultat de Ciències de la Comunicació.
- Recordeu que fins a finals de 2019 tenim una gran quantitat de llibres electrònics a prova de les editorials Elsevier, Springer i Wiley. Si teniu interès en que n'adquirim algun, feu-nos-saber!
|
Enllaços d'interès |
- The handbook of European communication history / edited by Klaus Arnold, Paschal Preston and Susanne Kinnebrock. Hoboken : Wiley Blackwell, 2020. [accés restringit als usuaris de la UAB]. Una de les novetats més destacades que hem adquirit recentment ha estat aquest manual sobre la història dels mitjans de comunicació a Europa en els últims 100 anys. Consulteu-lo en format electrònic!
- Com formar ciutadans crítics? Alfabetització informacional i mediàtica [accés lliure; PDF]. Recull de les ponències presentades a la Jornada sobre Alfabetització Informacional i Mediàtica per una ciutadania crítica, celebrada a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB el 30 de novembre de 2018, amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes de Catalunya. El llibre ha estat editat per Maria José Recoder i ha estat publicat per l'Institut de la Comunicació InCom-UAB.
- Contribución de la prensa en España. L'AMI (Asociación de Medios de Información) i la consultora Deloitte han elaborat aquest informe sobre l'impacte que el sector de la premsa té damunt de la societat espanyola. Entrant a la notícia es pot descarregar el resum executiu [en PDF].
|
|
Rebeu aquest butlletí perquè pertanyeu al personal docent i investigador amb docència a la Facultat de Ciències de la Comunicació UAB.
El tractament de les vostres dades personals en aquesta llista de distribució/difusió té la finalitat de mantenir-vos informat de les novetats de les Biblioteques UAB. D’acord amb la legislació vigent en matèria de protecció de dades de caràcter personal, podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició i limitació del tractament enviant un missatge a bib.comunicacio@uab.cat.
|
|
|