Dilluns 01 de abril del 2019


 
Núm. 4/2019. 1 abril 2019
Exposició "Cròniques del Pròxim Orient"

Proxim Orient

Són molts els periodistes i fotògrafs occidentals que han viatjat al Pròxim Orient per explicar a l'audiència dels seus països d’origen què passa en una de les regions més convulses del planeta. Tots ells han conegut de primera mà els conflictes armats, la violència, el profund drama humà… i han copsat l’extrema dificultat de plasmar-ne en paraules i en imatges la complexitat. 

Vuit anys després de l’esclat de l’anomenada primavera àrab i de la guerra de Síria, i quatre anys després de l’inici de la guerra civil a Iemen, aquesta exposició és una mostra d’obres escrites i audiovisuals fetes per periodistes que han estat allà i han viscut per explicar-ho. Han donat notícia de les guerres i les maniobres polítiques i econòmiques, però també han donat veu i posat cara a les persones que habiten aquests països. 

Podeu visitar l’exposició a les vitrines de la planta baixa de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General. Demaneu la llista dels documents exposats i bibliografia complementària a través del servei Pregunt@
.

Pla Estratègic 2019-2022

Pla estrategic

El Pla Estratègic 2019- 2022 del Servei de Biblioteques va prenent forma! Us animem a que en consulteu l'esborrany i ens feu arribar la vostra opinió a través d'aquest formulari.

Observatori de l’accés obert

Observatori

Segons l'Observatori de l'accés obert prop del 50% dels articles publicats a la Universitat Autònoma de Barcelona durant 2017 i 2018 estan en accés obert. Podeu consultar l'evolució de l'accés obert a la UAB des de l'entrada en vigor de la Llei de la Ciència al 2011 i fins al 2018.

L'observatori neix al març de 2019 amb l'objectiu de fer el seguiment de l'estat de l'Accés Obert dels articles publicats per les universitats públiques catalanes. Actualment, les fonts d'informació utilitzades són Web of Science (WoS) i Scopus. Es mostren els resultats de les universitats, obtinguts a partir d'una mateixa metodologia seguint les iniciatives d'altres països com DinamarcaPaïsos Baixos i Regne Unit. Aquest Observatori d’àmbit català ha estat liderat per la UPC i la UB i ara s'hi han afegit les altres universitats públiques catalanes. La informació es presenta de forma agregada i per cadascuna de les universitats. Es donen les dades des del 2011 i agrupades en funció del tipus d'accés obert per poder veure com s'està avançant en la ruta verda i la ruta daurada d'aquest moviment internacional.

Més informació

Decoració de les sales de la planta -1

breus

Després de pintar les sales de la planta -1, les hem decorat amb imatges emmarcades. La sala d'estudi té una selecció de mapes antics, i vuit de les sales de treball en grup tenen portades de revistes d'art i de cultura. Totes les imatges són reproduccions de materials digitalitzats propietat de la UAB, que podeu consultar al Dipòsit Digital de Documents.

Enllaços d'interès

links

 

  • L'Observatori Europeu de l'Audiovisual ens informa que ja estan disponibles les Yearbook 2018/2019 Key Trends. Formen part de la nostra subscripció digital al Yearbook de l'Observatori. Si us interessa consultar-les, adreceu-vos a la Biblioteca.

 

  • Web Mitjans de comunicació i eleccions. Portal de recursos per a periodistes que vulguin cobrir les campanyes electorals. Posat en marxa pel Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Federació de Mitjans de Comunicació Locals de Catalunya.
 

Rebeu aquest butlletí perquè pertanyeu al personal docent i investigador amb docència a la Facultat de Ciències de la Comunicació UAB.

El tractament de les vostres dades personals en aquesta llista de distribució/difusió té la finalitat de mantenir-vos informat de les novetats de les Biblioteques UAB. D’acord amb la legislació vigent en matèria de protecció de dades de caràcter personal, podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició i limitació del tractament enviant un missatge a bib.comunicacio@uab.cat.

Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General